Boiler- tipuri de boilere si instalarea boilerului


Mai ales acum intr-o perioada in care Bucurestiul este lipsit de apa calda putem vedea ca o solutie alternativa la un raport calitate-pret avantajos achizitionarea unui boiler. Ce trebuie sa luam in calcul atunci cand dorim sa achizitionam un boiler?
⦁ Cantitatea de apa pe care boilerul o poate incalzi. Cand alegem un boiler, trebuie sa luam in calcul cantitatea de apa calda de care avem nevoie. Pe piata se pot gasi boilere cu capacitate de la 10 litrii pana la 1000 litrii de apa. Totusi, majoritatea persoanelor aleg un boiler mediu, de 50-80 litrii, fiind un boiler suficient pentru un apartament.
⦁ Tipul de boiler, sunt 4 categorii principale de boilere: boiler electric, termoelectric, indirecte si boilere pe lemne.
1. Boiler electric, este cel mai indicat boiler pentru un apartament, el fiind instalat in orice spatiu care este conectat la reteaua electrica.
2. Boiler termoelectric, este un boiler care utilizeaza ca si combustibil agentul termic si energia electrica. Se poate conecta atat la centrala termica, dar poate fii folosit si ca un boiler electric.
3. Boilere indirecte, sunt boilere care nu necesita o sursa independenta de caldura, incalzirea apei avand loc prin schibatoarele de caldura.
4. Boilerele pe lemne, este o solutie pentru case atunci cand fie nu este casa conectata ori la reteaua de gaze, ori la reteaua electrica. Este o alternativa mai ieftina, dar trebuiesc create conditii speciale precum realizarea unui cos de evacuare a fumului.

Montarea unui boiler este recomandata sa se faca de catre o persoana avizata si profesionala. Nu recomandam racordarea echipamentelor de incalzire de catre persoane neprofesionale, deoarece procesul este unul relativ complicat, putand ajunge la inundatii, montare defectuasa, iar costurile ulterioare de reparatie pot fii mai scumpe decat costul de montare a boilerului. MOUSE INSTAL monteaza in mod profesional boilere.