instalatii-sanitare-bucurestiDe ce variaza pretul pentru manopera instalatiilor sanitare?

Instalatiile sanitare au rolul de a oferi confort si frumusete vietii noastre si sunt vitale in zonele functionale, cum ar fi bucatariile si baile. Indiferent daca aveti nevoie de inlocuirea instalatiilor vechi sau de montarea celor noi, este necesar sa apelati la un instalator sanitar cu experienta, antrenat pentru a oferi cele mai de durata lucrari.

Desi instalatiile sanitare sunt vitale pentru orice tip de imobil, iar executarea lor trebuie sa fie ireprosabila pentru a nu pune in pericol siguranta oamenilor, multi romani nu inteleg fluctuatiile de pret inregistrate in cadrul unei manopere de instalatii sanitare. Preturile pentru manopera instalatiilor sanitare variaza in functie de necesitatile clientului, de complexitatea lucrarii si de timpul de interventie.

De exemplu, manopera pentru montarea unei cabine de dus mai complexe, care ar avea si un generator de aburi va fi putin mai mare decat ar fi pentru o cabina de dus simpla. Instalatia de alimentare cu apa rece pentru o masina de spalat prevede un robinet sau un tronson de alimentare, care trebuie inclus in pretul manoperei.

Daca de exemplu un instalator este solicitat pentru montarea utilitatilor in bai, manopera va avea costuri mici. Dar daca atunci cand ajunge la client, instalatorul constata o defectiune la instalatia de canalizare sau instalatia de alimentare cu apa rece/calda, pretul va creste.

Vorbim de diferente de pret si la manoperele instalatiilor sanitare ce tin de structuri complexe, de tevi si conducte in interiorul si in exteriorul locuintei, care variaza in functie de tipurile de tevi alese.

Tevile de plastic sunt printre cele mai accesibile la pret, dar au o durata de viata si o rezistenta foarte scazuta in comparatie cu tevile moderne.

Tevile pexal prezinta o rezistenta mare la coroziune, o igiena la standarde inalte si costuri de achizitie mai mari.

Tevile PPR (polipropilena) au o durata de viata de 50 de ani, fiind foarte rezistente si flexibile, nepermitand acumularea depunerilor.

Asadar, manopera instalatiilor sanitare se calculeaza tinand cont de diferiti factori: in functie de suprafata incaperii sau a cladirii, de tipurile de tevi solicitate de clienti, de tipul de produs care trebuie montat, de tipul de instalare, de tipul de dificultate sau de zona. De exemplu, manopera pentru racordarea instalatiei sanitare la centrala termica costa in jur de 500 de lei, manopera pentru montarea unui obiect sanitar variaza intre 50 si 100 lei, iar montarea retelelor de tevi si a sistemelor de scurgere in jur de 500 lei.

Daca vreti sa reduceti costurile pe termen lung, alegeti tevi de calitate, flexibile, pentru a fi usor de montat. Daca rezistenta lor este de minim 50 de ani, cu siguranta nu veti intampina probleme si nici cheltuieli neprevazute. Pentru incalzirea apei puteti opta pentru instalarea centralelor termice, boilerelor sau a panourilor solare.

Pretul corect este factorul decisiv atunci cand sunteti in cautarea unui instalator sanitar. Optati pentru acele firme transparente care sunt interesate inca de la telefon sa obtina toate detaliile ce pot duce la stabilirea unui pret orientativ pentru manopera instalatiilor sanitare. La fel de important este sa verificati site-ul companiei si sa vedeti nivelul de profesionalism si experienta dobandita din lucrarile efectuate de-a lungul timpului.