Aer Conditionat - Montaj, pozitionare si climatizare

Cautarea aparatului potrivit de aer conditionat este abia primul pas. Dupa ce aparatul a fost achizitionat si a fost livrat urmeaza etapa de montaj, iar prima intrebare care ne apare in minte este: unde este cel mai bine sa montez aerul conditionat?

Pentru a putea monta corect un aparat de aer conditionat trebuie sa luam in calcul mai multi factori. Un factor initial este inaltimea. Pozitionarea aparatului de aer conditionat este recomandata la 5-10 cm de tavan, astfel incat in momentul in care acesta este deschis sa introduca aer rece de sus in jos, acoperind mai repede si mai eficient toata suprafata incaperii. Daca un aparat de aer conditionat este pozitionat la jumatatea incaperii acesta o sa aiba un randament mai scazut.
Un alt factor important este numarul de camere pe care il are apartamentul si numarul de instalatii de climatizare pe care avem in gand sa le punem in acesta. De exemplu daca este un singur aparat de aer conditionat, iar apartamentul are 2 camere este recomandat, daca avem posibilitatea, sa montam aparatul de aer conditionat pe hol, astfel incat aerul sa se poata distribuii uniform in ambele camere. De asemenea, se creeaza un mediu mai placut, aerul nefiind distribuit direct in camera. Daca pozitionam aparatul de aer conditionat sa bata direct catre persoanele din incapere acesta poate provoca reactii alergice, raceli sau disconfort. Astfel, se iveste si ultima problema: daca pozitionam aerul in camera sau in living pe ce perete este recomandat sa il punem? Se recomanda sa pozitionam aerul conditionat astfel incat sa bata cat mai putin direct spre locul in care ne petrecem cel mai mult timp, astfel, pe termen lung evitam discomfortul si viitoarele raceli provocate de un aer conditionat defectuos montat.
Dupa ce am montat aparatul de aer conditionat ramane o singura intrebare: cand trebuie sa fac climatizarea aerului conditionat? In principiu se recomanda curatarea filtrelor cel putin odata pe an mai ales daca exista o perioada mai lunga de nefunctionare (de exemplu iarna), pentru ca este un mediu favorizant pentru bacterii. Incarcarea aerului cu freon este recomandata atunci cand aparatul incepe sa nu mai functioneze eficient, astfel aerul introdus in casa fiind cald, nu rece.

Recomandam montarea si climatizarea aparatelor de aer conditionat de catre specialisti. Echipa instalatorbucuresti-24×7.ro ofera servicii de climatizare in Bucuresti si in zonele limitrofe din judetul Ilfov.