By NICK JOHNSON

Tipuri de centrale termice

Anotimpul rece se aproprie. Iarna ne bate la usa, iar fiecare om cauta o metoda de a se incalzi sau mai bine zis a isi incalzi casa sau apartamentul. De la calorifer electric, pana la centrala termica. Astazi, vom discuta despre tipurile de centrale electice si care este cea mai avantajoasa pentru nevoile noastre. Astfel, avem 3 tipuri mari de centrale termice:

1. Centrala termica pe combustibil solid, este o centrala care necesita o camera tehnica, este o centrala ideala pentru case, nefiind posibil de instalat intr-un apartament. Aceasta centrala consuma combustibil solid, printre principalele resurse pe care le consuma putem enumera: lemnul, peleti si brichetele. Ca si avantaj au o durata de viata mai ridicata, dar necesita un spatiu mai mare de depozitare avand nevoie de camera tehnica.

2. Centrala electrica, este intalnita in principiu in zonele in care nu exista conexiune la reteaua de gaze. Se remarca prin timpul rapid de incalzire al locuintei si prin faptul ca este o centrala ecologica, avand un nivel de emisii aproximativ egal cu 0.  Comparativ cu centrala termica pe combustil solid se remarca prin faptul ca este mica, compacta si nu necesita o camera tehnica.

3. Centrala termica care functioneaza cu gaz, este cea mai des intalnita centrala in apartamentele de bloc. Se remarca datorita raportului calitate-pret avantajos pe care aceasta il are, conectivitatii foarte usoare si accesibile, deoarece in majoritatea zonelor exista conectivitate la gaz. Centralele pe gaz, la fel ca cele ectrice sunt foarte compacte si se pot monta cu usurinta in spatii inguste, acestea nu necesita o camera tehnica. De asemenea, centralele termice sunt o investitie pe termen lung, acestea au durata de viata de peste 25 de ani.

Echipa www.instalatorbucuresti-24×7.ro este specializata in montajul centralelor, fie ca sunt pe combustibil fosil, termice sau electrice.