instalator-nonstop-bucurestiCum sa alegi un instalator calificat si profesionist?

In momentul in care o persoana intampina o problema legata fie de instalatia sanitara, fie de cea de gaze sau cea termica, atunci este nevoie sa apeleze la un instalator care sa o ajute in rezolvarea acesteia.

Intrebarea care apare este: ce instalator sa alegi? Motivul? Aceasta piata este plina de oferte atractive din punct de vedere  financiar.

Instalatorul trebuie sa fie unul calificat si profesionist

Atunci cand intampinati probleme legate de instalatiile din casa este necesar ca instalatorul sa fie unul calificat si profesionist deoarece acesta va garanteaza calitatea serviciului prestat. Daca aveti o scurgere de gaze nu puteti sa apelati la primul instalator care va apare in cale deoarece riscul unei explozii poate sa fie iminent.

Instalatorul calificat si profesionist este cel care detine certificari. Aceste documente il fac pe instalatorul care le poseda sa fie competent in solutionarea oricarui tip de caz ce se poate ivi in domeniul instalatiilor, iar acest lucru va ofera dumneavoastra siguranta unei lucrari executate la cele mai inalte standarde ale calitatii.

De ce un instalator calificat si profesionist?

Orice instalator stie cum se desfunda o chiuveta sau un WC, acest lucru poate sa fie in fond invatat cu usurinta de catre orice individ, dar pentru efectuarea unei lucrari mai ample precum cea de montare a unei centrale termice este necesar un instalator certificat.

Un instalator calificat si profesionist este cel care a trecut un examen pentru a putea intra in posesia acestei calificari si astfel este omul in masura sa va ofere cele mai bune servicii.

Care sunt caracteristicile unui instalator certificat?

1. Garantie

O firma din domeniul instalatiilor care are in componenta sa o echipa de instalatori calificati si profesionisti va ofera garantia lucrului prestat. Numai un instalator specializat o sa va ofere garantie pentru munca prestata, iar acest lucru denota seriozitatea si transparenta firmei contractate.

Garantia privind instalatiile sanitare nu trebuie sa fie doar pentru montarea unei instalatii noi, trebuie sa fie si pentru repararea cele vechi. Aceasta garantie va protejeaza de costuri suplimentare si de stresul neexecutarii unei lucrari de calitate.

2. Echipament

Un instalator calificat si profesionist nu numai ca o sa lucreze intr-un mod profesionist, dar o sa aiba si un echipament profesional.

Adesea, multi oameni au intampinat diverse probleme legate de echipamentul pe care un instalator il are atunci cand este chemat sa rezolve o anumita situatie, mai exact probleme ridicate de lipsa echipamentului necesar pe care tot beneficiarul ajungea sa il cumpere pentru ca lucrarea sa fie realizata. Acest lucru denota lipsa de pregatire pe care o are acel instalator.

Un instalator calificat si profesionist o sa fie mereu pregatit cu echipamentul necesar ducerii la bun sfarsit a oricarei actiuni pe care o desfasoara. Beneficiarul este astfel scutit de orice cost suplimentar.

3. Reputatie

Reputatia ramane mereu unul dintre cele mai importante criterii in alegerea unei firme de incredere. Reputatia unei firme de instalatori sau a unui instalator calificat si profesionist este cea care va ofera incredere si siguranta in executarea unei lucrari.

Astfel, atunci cand alegeti un instalator calificat si profesionist, interesati-va daca acesta face parte dintr-o companie de succes cu un portofoliu consistent si o reputatie buna pe piata.

4. Pretul

De cele mai multe ori, pretul este privit ca un factor de ierarhizare a produselor sau serviciilor. Astfel, un pret mare defineste un produs sau un serviciu prestat la o calitate superioara, iar un pret mic este caracteristic pentru un produs sau serviciu prestat la o calitate mediocra sau submediocra.

Acest lucru nu este mereu adevarat. Exista produse si servicii la pret mediu, dar care au o calitate foarte buna. Acest lucru inseamna ca adaosul nu este unul urias si ca firma este una onesta cu beneficiarii sai.

Atunci cand alegeti o firma care are o echipa de instalatori calificat si profesionist intrebati de preturile pe care le ofera. Preturile trebuie sa fie mereu transparente si intr-un raport calitate-pret echilibrat. Vedeti daca instalatorul va ofera un pret corect pe lucrarea prestata.